Neden TİNO?

NEDEN TİNO?

Yıllardır yüzlerce çocuğun oyununa, acısına, zorlanmasına tanıklık ediyoruz. Aile ve çocuğa ulaşıyoruz ama okulların bizimle aynı dili konuşmamasından dolayı okul süreçlerinde tıkandığımız oluyor. Ve ailelerimizin bize sıklıkla sorduğu “peki hangi kreş?” Sorusuna gönül rahatlığı İle cevap veremiyoruz. Bundan hareketle Çocukları zor yaşam olaylarından, gelişimsel travmalardan korumaya, kurtarmaya gönül vermiş uzmanlar olarak elimizi taşın altına koyma kararı aldık. Çocuklar kendi değerlerini hissettikleri bir hayat sürsünler diye. Çocukların kalplerine özel dokunuşlarla dokunabilelim diye, ötelenmesinler, itilmesinler, koparılmasınlar, insan oldukları unutulmasın, başka bir şansları olsun diye görülmemiş, fark edilmemiş, duyulmamış parçalarımız oturdu ve bir hayal kurdu.

Tılsımlı bir dünya kuralım
İnciler kaplasın dört bir yanını
Neşeyle büyüsünler el ele
Oyunla dolsunlar günden güne

Ve Yıldızlı bir gecede TİNO doğdu….

Tino çocuk dilinin konuşulduğu bir dünya. Bu dünyada çocukları tanımaya anlamaya başlayacaksınız. Davranışların altında yatan duygusal ihtiyaçları kavrayacaksınız. Bu dünyanın kapıları öğrenmek istemeyen herkese kapalı. Bu dünya öğrenmek gelişmek birlikte büyümek isteyen herkese sonuna kadar açık. Bu dünyada hiçbir çocuk etiketlenemez. Çocuğun tek bir etiketi vardır o da ÇOCUKtur. Bu dünyada hiçbir çocuk zor duygusunda yalnız bırakılmaz, regüle edilir. Bu dünyada hiçbir çocuktan vazgeçilmez ötekine benzemiyor diye. Bu dünyada çocuklar özgürdür ve diğerinin özgürlüğünü de görmeyi öğrenir. Bu dünyada çocuklara saygı duyulur, çünkü çocuklar da insandır. Bu dünyada Öncelik çocuk memnuniyetidir.

Hayal ettiğimiz bu dünya da çocuklar kreşe başlarken annelerinden koparılarak, ağlatılarak, siz gidince susuyor denilerek ebeveyni gönderilerek ebeveyninde alınmaz. Ebeveyni ile güvenli ayrışması sağlanırken oryantasyon programı çocuğa özel oluşturulur. Böylelikle çocuk güvende hisseder.
Tino’daki çocuklar duygularıyla arkadaştır. Duygularını tanır, ebeveyni ve öğretmenleri/ bakıcıları tarafından duyguları regüle edilir.
Tino’da çocuklar keşifçidir. Reggio Emilia esinli eğitim yaklaşımı üzerine temellendirilen sistemimizde çocuklar öğrenme sürecinde aktiftir. Öğretmen çocukla birlikte öğrenir, onun merakını canlı tutar ve çocuklardan esinlendiği eğitim programları oluşturur. Böylece çocuklar üretir, sorgular, araştırır ve deneyimleyerek öğrenir.
Tino’ da çocuklar sevgi doludur. Ödül, ceza, mola, tehdit, kıyaslama, rekabet, yarıştırma vb. hiç bir yönteme bizim dünyamızda yer yoktur. Çocuklar kendini olduğu hali ile kabul eder ve sever. Tino’da ebeveynler ve öğretmenler de öğrencidir. Şefkatli bakımverme konusunda desteklenirler. Böylece Tino çocukları şefkatli, sevgi dolu, özgüvenli, kendini seven, diğer canlıları seven, hoşgörülü bireyler olarak büyür.
Tino’da herkes farklılıklara saygılıdır. Her çocuğun eğitim hakkı vardır. Çocukların eksikliklerine odaklanmak yerine güçlü yönleri ortaya çıkarılır, çocuk kendi yapabildiklerinin farkında olur. Böylece çocuk her hali ile değerli olduğunu yaşar

TİNO’da herkes yabancı dil olarak “çocuk dili” öğrenir. Çocuk dili evrenseldir. Öğrenen çocuğuna her bakışında evrene baktığını bilir ve o değeri verir.

Çocuk dili konuşulan dünyamıza ; TİNO’ya hoş geldiniz….
hep birlikte büyümeye hoş geldiniz…

Demos

Color Skin

Header Style

Layout

Wide
Boxed